Home » De Zeis

De Zeis

 

De zeis is een prachtig stuk gereedschap, wat al eeuwenlang door de mens gebruikt wordt voor het maaien van gras, graan en dergelijke. Deze arbeid was voorheen altijd erg zwaar en intensief en komt vaak voor in schilderijen waar deze noeste werkers afgebeeld werden. Dit is anno nu al lang niet meer het geval.

Mede door de mechanisatie in de landbouw is dit werk al lang overgenomen door machines. Echter in de verschillende culturen, waar de weidegrond op vaak moeilijk bereikbare plaatsen of steile hellingen ligt, wordt de zeis nog steeds gebruikt voor het maaien van gras. Daarom wordt onder andere in landen zoals Oostenrijk deze methode nog steeds gekoesterd en uitgeoefend als vaak de enige mogelijkheid om het gras te kunnen oogsten van de hellingen. Hier ontwikkelen ze nog steeds andere methodes en uitvoeringen van de zeis, die dit werk allemaal een stuk lichter maken. Bij Zeismeister.nl werken we met deze houten, Oostenrijkse lichtgewicht zeisen, die makkelijk op ieders lichaamsbouw aan te passen zijn. Zodat je in een rustige en ontspannen houding, heel makkelijk een flink stukje kunt maaien.

Dit alles zonder de herrie van een motor of iets dergelijks. Lekker in de rust, genieten van de geur van vers gemaaid gras, de geluiden van de natuur om je heen en ontspannen met je lijf bezig zijn.